Aruba is een vakantieparadijs – maar is het ook een paradijs voor golfers?

Blog Aruba

U maakt vakantieplannen voor Aruba om te genieten van fantastisch weer, prachtige stranden en uitstekende watersporten. Maar hoe zit het met golf? Als u een golfliefhebber bent die niets liever doet op vakantie dan elke dag negen of 18 holes te spelen dan zou de grote vraag die u zich misschien stelt kunnen zijn “is Aruba een paradijs voor golfers?”

Gelukkig voor u heeft Aruba een aantal geweldige banen om het uitstekende weer en de stranden te complimenteren. Hoewel het aantal banen op het eiland niet groot is vanwege de grootte van het land, zullen Aruba’s golfbanen u uitdagen elke keer dat u speelt.

Hier is een overzicht van de beschikbare golfbanen op Aruba:

De Aruba Golf Club – Wilt u een beetje opwinding tijdens het golfen? De Aruba Golf Club heeft negen holes, twintig zandvallen, vijf watervallen, sterke passaatwinden en zelfs wilde geiten die over de baan zwerven om uw spel interessant te maken.

Gebouwd rond 1940 voor de raffinaderij werknemers uit het nabijgelegen San Nicolas, de Aruba Golf Club is een woestijnbaan met een aantal Astro Turf en geolied-zand greens. Kosten voor 9 holes zijn $30.00. Club en kar verhuur zijn beschikbaar.

Neem contact op met de receptie van uw hotel voor een routebeschrijving, want de baan is een beetje moeilijk te vinden. Het ligt aan de andere kant van het eiland dan de Eagle Beach en Palm Beach hotels – in de buurt van San Nicolas.

The Links at Divi Aruba maakt deel uit van de populaire Divi-keten van resorts. De negen-holes baan varieert van 2.410 tot 3.149 yards in lengte, afhankelijk van de gebruikte tees. Ontworpen als een ecologisch vriendelijke en visueel aantrekkelijke baan, beschikt de Links at Divi Aruba over zes holes die over of langs water lopen.

Greens fees voor de baan variëren afhankelijk van het feit of u al dan niet een gast bent in een van de Divi accommodaties. Zo niet, dan kunt u rekenen op ongeveer US$75.00 tot US$85.00 voor negen holes plus US$30 tot US$40 extra voor het herspelen van de baan. Clubverhuur is beschikbaar. Het gebruik van karren is verplicht op de baan. Cart fees zijn een extra toeslag op de greens fees.

Tee times kunnen on-line worden geregeld of door de club rechtstreeks te bellen. Neem contact op met uw hotel – zij kunnen u helpen met het maken van afspraken.

Als u geïnteresseerd bent in een golf- en strandvakantie op Aruba, is het Divi Village Golf & Beach Resort gebouwd rond de Links at Divi Aruba golfbaan. Zij bieden een aantal vakantiepakketten aan waarbij het dagelijks gebruik van de golfbaan is inbegrepen.

Wilt u nog meer uitdaging? Aruba is de thuisbasis van een door Robert Trent Jones II ontworpen 18-holes baan Tierra del Sol Country Club. Deze baan biedt een prachtig uitzicht op het eiland en de California Lighthouse, plus een echte 18 holes die zeer uitdagend zijn.

De Tierra del Sol baan is zeer goed onderhouden en maakt deel uit van het Tierra del Sol Resort, Spa, en Country Club complex. Naast de baan omvat het complex putting greens en chipping gebieden zodat u uw spel in vorm kunt houden.

Greens fees op de Tierra del Sol variëren van $124 tot $159 afhankelijk van de tijd van het jaar. Ze bieden “late day” tarieven die lager zijn – check met de cursus bij het maken van uw reserveringen. U kunt clubs en schoenen huren in het clubhuis.

Een cool ding over de golfkarretjes op de Tierra del Sol is dat ze zijn voorzien van een kleine schotelantenne en een 10 “kleuren LCD-scherm. Het systeem vertelt u de afstand van de kar tot het midden van de green en laat u weten hoe de pins zijn gepositioneerd op elke green. U krijgt ook elektronische puntentelling en natuurlijk een “hot-line” voor het bestellen van eten en drinken.

Tee times kunnen on-line of per telefoon worden gemaakt. Nogmaals – neem contact op met uw hotel, zij kunnen u helpen met het maken van afspraken op de Tierra del Sol golfbaan.

Als u dicht bij de golfbaan wilt verblijven terwijl u op Aruba bent, biedt de Tierra del Sol verhuur van villa’s rondom de golfbaan.

Products You May Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *